iTOVI

Wie keek er vroeger naar die tekenfilmpjes waarin de rode bloedlichaampjes door ons lichaam reisden om virussen en bacteriën te gaan opsporen en signaleren aan de hersenen zodat de hersenen ons natuurlijk afweermechanisme in gang konden zetten  ?

 

Helaas is het in de realiteit veel lastiger om voor dat we iets voelen al het nodige te gaan ondernemen om ons lichaam terug in balans te brengen.

 

De iTOVi scanner combineert bio impedantie* ( een indirecte methode voor het meten van de lichaamssamenstelling gebaseerd op de elektrische geleiding van een wisselstroom door het lichaam, dan wel het beiden van weerstand daartegen ) druksensoren, temperatuur en bluetooth technologie om een persoonlijke gezondheidsevaluatie te genereren.

 

1 ELEKTRISCHE FREQUENTIE

 

Elk biologisch of niet biologisch voorwerp heeft een unieke energiefrequentie dat vibreert op bepaalde frequenties. Een frequentie is, simpel gezegd, het aantal keer dat een golf zich herhaalt binnen een seconde. We noemen dit een oscillatie. iTOVi heeft elke unieke frequentie gemeten en opgeslagen van elke etherische olie, supplementen of gezondheidsproducten die bij een bepaald bedrijf horen (in dit geval de oliën en producten van Young Living).  Via de elektroden op de iTOVi scanner worden deze frequenties door de huid verzonden, wat leidt tot een meetbare respons van het lichaam.

 

2 BIO IMPEDANTIE

 

Bio impedantie is een technologie die vaak gebruikt wordt om lichaamssamenstelling te meten door weerstand tegen elektrische frequenties. Tijdens een iTOVi scan verstuurt het apparaat kleine elektrische stromingen door de huid om de weerstand van het lichaam tegen frequenties te meten, die elk de natuurlijke energiehandtekening van verschillende etherische oliën en supplementen zijn. Het doorgeven van elektrische frequenties veroorzaakt een meetbare respons van het lichaam, dat dan wordt opgenomen en getoond in het iTOVi rapport.

 

3 HET ANTWOORD VAN HET LICHAAM

 

Bioimpedantie is afhankelijk van het autonome zenuwstelsel van het lichaam om reacties op te wekken. Het autonome zenuwstelsel is het centrale commandocentrum van het lichaam, verbonden met elk ander deel van het lichaam en kan daardoor worden gebruikt om reactieve resultaten te geven. Er zijn veel manieren om die resultaten te meten (bloeddruk, bloedstroom, huid- of lichaamstemperatuur, ademhalingspatronen, oogvervulling, zweetklieren/huidvocht enz.). Een specifieke manier om de reactie te meten is dat het weefsel meer of minder bestand wordt tegen elektrische stroomvloed. Veranderingen in temperatuur kunnen ons ook helpen om te begrijpen hoe het lichaam reageert. Tijdens een iTOVi scan worden honderden frequenties naar het lichaam gestuurd, één voor één. Het lichaam heeft een unieke reactie op elk van deze frequenties. Zoals het lichaam reageert op de elektrische stroomvloed, meet iTOVi deze reacties.

 

4 ALGORITME

 

De manier waarop iTOVi de reactie van het lichaam berekent is zeer nauwkeurig. Het maakt gebruik van een complex algoritme om de gegevens van de reacties te organiseren. Een algoritme is gewoon een set van wiskundige vergelijkingen. Dit proces wordt vaak aangeduid als het vertaalproces. Het iTOVi algoritme vertaalt wat je lichaam met je communiceert. Tijdens het uitvoeren van één scan draait de iTOVi scanner het algoritme meerdere keren om het ware antwoord van het lichaam te vinden.

 

5 RAPPORT

 

Naarmate de iTOVi scan draait, zal je lichaam vanzelfsprekend reageren op frequenties en de scanner zal deze wijzigingen vastleggen waardoor het de etherische oliën en supplementen kan identificeren die overeenstemmen met de frequenties. Naarmate de scan eindigt worden deze frequenties opgenomen, geanalyseerd en samengesteld in een depersonaliseert iTOVi rapport. Op basis van de informatie die tijdens elke sessie is verzameld, zal de iTOVi App de etherische oliën of supplementen aanbevelen waarop jouw lichaam het sterkst een reactieve reactie heeft. Deze aanbevelingen worden in je rapport weergegeven, waardoor je de etherische oliën of supplementen heel gericht kunt inzetten. Door de aanbevolen etherische olie of supplement te gebruiken breng je de frequenties van in lichaam terug naar hun optimale toestand.

 

SCAN RESULTATEN

 

HOE VAAK MOET IK SCANNEN?

 

Degenen die op zoek zijn naar aanvullende aanbevelingen zouden elke 2 tot 4 weken een scan moeten doen. Dit geeft de gebruikers de mogelijkheid om de maximale voordelen te ervaren van de producten die de scanner aanbeveelt. Zodra de gebruiker de etherische oliën of supplementen gaat gebruiken voor de aanbevolen periode van 2-4 weken, kan een follow-up scan worden uitgevoerd voor een bijgewerkte aanbeveling.

 

Sommige iTOVi klanten willen een ‘olie van de dag’ – dus elke dag een scan om dagelijks een andere etherische olie te gebruiken (zoals ik dat zelf graag doe). Gebruikers die dit wensen, kunnen ervoor kiezen om vaker te scannen om zo te leren welke oliën het meest gunstig zijn op een specifieke tijdstip. iTOVi suggereert personen die onder deze categorie vallen elke 3 tot 4 dagen te scannen. ITOVi stelt echter ook voor dat gebruikers voor een langere periode de productaanbevelingen gebruiken om maximale voordelen eruit te halen.

 

BETROUWBAARHEID

 

De iTOVi scanner is zeer accuraat bij het meten en weergeven van reacties van je lichaam. iTOVi’s algoritme volgt en ziet frequentiepatronen waarbij het een momentopname maakt van het moment van de scan. De scanner bepaalt welke etherische oliën of supplementen op dat moment  het beste zijn verbonden met die frequentiepatronen.

 

iTOVi meet het reactieve gedeelte van het lichaam dat verandert bij verrassend snelle snelheden. Zodra het patroon van de scan is gevangen, maakt de scanner een intelligente en depersonaliseerde productaanbeveling.

 

Als je binnen een korte tijd een herhaling uitvoert (nog een keer een scan doet), houdt de technologie rekening met jouw eerdere scans en aanbevelingen. Dit is erg belangrijk. Naarmate de scanner meer informatie verzamelt over de reacties van jouw lichaam, worden de resultaten meer intuïtief. Na een poosje beïnvloedt de voorgaande informatie de scan steeds minder waardoor de aanbevelingen gedaan worden op jouw behoeften.

 

 

Disclaimer: De iTOVi scanner stelt geen diagnose, maar kan als ondersteunend alternatief gebuikt worden. Ik ben geen arts en stel geen diagnose. Ik behandel niet, schrijf geen medicijnen voor en geef géén medisch advies. Ook al zijn de oliën van Young Living veilig om te gebruiken, raad ik bij medische klachten en/of voorgeschreven medicatie altijd aan om eerst een arts te raadplegen, voordat je de essentiële oliën van Young Living gaat gebruiken.

Veel gestelde vragen

Doet een itovi scan pijn ?

Neen je voelt er helemaal niets van. Aan het begin en einde van de scan trilt het apparaat om het begin en einde aan te geven. Dat is alles wat je voelt net als wanneer je een fitbit of apple watch draagt voel je voor de rest niets.

 

Is een itovi scan veilig voor kinderen ?

Ja en meer nog in mijn praktijk wordt hij het meeste ingezet voor kinderen en baby’s omdat hij zo effectief en makkelijk te gebruiken is.

 

Is een itovi scan mogelijk bij dieren ?

Ja dat kan zeker,  uiteraard moeten we bij het scannen best een plekje zoeken dat zo weinig mogelijk behaard is maar het lukt ook prima om dieren te scannen. Persoonlijk scan ik regelmatig onze kat, onze honden en onze paarden. Met andere dieren heb ik geen ervaring maar als je toch een ander dier wilt laten scannen dan kan ik me hierover altijd informeren.

 

Heb je nog een vraag die niet beantwoord werd ? Laat het me dan weten dan beantwoord ik deze graag.

 

Interesse in een iTovi-scan ?

Iedereen die via mij essentiële oliën aankoopt, heeft recht op één GRATIS eerste scan met bespreking van de resultaten.

  

Wanneer je een info-avond organiseert krijg je als gastvrouw/gastheer een gratis scan aangeboden.

 

De normale kostprijs voor een scan is 20 euro / persoon met basisbespreking van de resultaten. Wil je een uitgebreide bespreking van de scanresultaten en een actieplan, dan betaal je 25€ / sessie.