· 

Contrasthydrotherapie

Wie is er fan van de ouderwetse aanpak onze grootmoeders ?

 

Deze behandeling staat al van oudsher bekend als Contrasthydrotherapie en is een uitstekende manier om uw immuunsysteem te versterken, congestie te verlichten, pijnlijke spieren te kalmeren en de bloedsomloop te verbeteren.

 

De “Cold Sock Treatment” ( vrij vertaald naar “koude sokken behandeling” )

is vooral effectief voor het verlichten van verstopte neus, aandoeningen die gepaard gaan met verkoudheid + griep, oorpijn, keelpijn en sinusitis.

 

De behandeling kan worden gebruikt als een preventieve immuniteitsmaatregel en ook voor onmiddellijke immuniteitsondersteuning.  Als ik directe immuniteitsondersteuning  zeg, bedoel ik wanneer je weet dat iemand snel onder de wellness-grens zal gaan vallen.

 

Deze behandeling kan zowel bij volwassenen als bij kinderen worden toegepast.

De behandeling bestaat uit het dragen van een paar natte, koude sokken wanneer je ’s avonds naar bed gaat en je laat je lichaam er 's nachts mee doorwerken door je voeten op te warmen en de sokken uit te drogen.

Om dit te doen, verhoogt uw lichaam de bloedsomloop naar de voeten, wat helpt om congestie in het hoofd en de borst te verminderen.

Deze verhoogde bloedstroom helpt ook om belangrijke lymfe- en immuniteitscellen door het lichaam te verplaatsen, zodat ze infecties kunnen blijven bestrijden.

Er zijn een paar verschillende methoden om deze therapie te gaan toepassen, maar hier is een makkelijke en aanbevolen methode.. Nogmaals ideaal bij kinderen maar zeker ook voor mama’s en papa's !